אדריכלות היא תחום תמנוני, שהעבודה בו שולחת זרועות להמוני תחומים והיבטים, ונוגעת בעשרות אנשי מקצוע - מעצבים, נגריות, מהנדסים לסוגיהם, קבלנים, ספקיות מוצרים, נשות שיווק, אנשי מכירה, גגנים, גנניות, זגגים ויועצות.
החלטתי לנצל את קשרי המקצועיים ואת סקרנותי האישית, ולארח פה מתחת לבלטה קולגות ואנשי מקצוע שאני פוגשת במהלך העבודה, שיספרו על עצמם ועל העבודה, ויתנו לנו טיפים משלהם.
טיפי עם מהנדס בניין- דורי גל מתארח ומאפשר הצצה לעולמו המקצועי
אדריכלות והנדסת בניין הן כנראה בלתי נפרדות. לא יקום בניין בלי שמהנדס יתכנן את השלד שלו, ולא יקום בניין (כך לפחות אני רוצה להאמין) בלי שאדריכל יתכנן את חלליו.
המהנדס מקבל את התכניות מהאדריכל, ובונה לתוך הקירות והרצפות מערך של קורות ועמודים שישאו בעומסיו של הבניין ושל מה שיכיל – אנשים, ריהוט, ציוד.
כשהייתי סטודנטית שנה ב', אחד המנחים שלי אמר – "אם המהנדס אומר לכם שאי אפשר – החליפו מהנדס." זה קצת מצחיק וגם לא תמיד ניתן ליישום, אבל מה שמסתתר שם מאחורי האמירה הזו, הוא שבעצם, למרות הרושם שהיה לי פעם, לפני שנכנסתי לעניינים, כאילו המהנדס הוא הפן ה"מרובע", המקובע, שצריך רק להענות לחוקי הפיזיקה ותו לא – הרי שמהנדס טוב הוא יצירתי ומלא דמיון לא פחות מאדריכל (טוב כמובן) וכששני אלו חוברים זה לזה – רק טוב יצא מזה.
בין המהנדס לאדריכל נוצר הרבה פעמים פינג פונג של החלטות, כאשר כל אחד מהם מקפיד על היבט אחר של הבניין והם שומרים זה על זה שלא יפגעו בהיבט האחר. המהנדס מתלווה לאדריכל משלב ההיתר (ואם אפשר עוד קודם, בשלב הסקיצות הרעיוניות – מה טוב) דרך שלב התכניות לביצוע, שם כבר נכנסים, תרתי משמע, לעובי הקורה ומחשבים עד הסוף כיצד לתמוך בבניין, ועד לפיקוח העליון שמקיימים הן המהנדס והן האדריכל תוך כדי הביצוע בשטח, שומרים שהתכניות שלהם יבואו לידי ביטוי בצורה מדויקת ביציקת כל חלקי הבניין.
והפעם, במסגרת מדור טיפי, אני מארחת כאן מתחת לבלטה את דורי גל, מהנדס בניין (מה שנקרא בענף "קונסטרוקטור"), שמשתף אותנו בחוויות שלו וכמובן – נותן את הטיפ שלו למי שבונה בית.
והנה אני מפנה את הבמה - דורי, בבקשה:
אז בבקשה, נא להכיר -
דורי גל, דורי הנדסה, מקיבוץ גבעת חיים איחוד אשר בעמק חפר
- מי אני מה אני עושה. איך התגלגלתי לזה
אני קונסטרוקטור עצמאי מזה 4 שנים לאחר 4 שנים כשכיר במשרד "י. דוד מהנדסים".
התחלתי ב"י. דוד" עם סיום הלימודים בטכניון- ולאחר 4 שנים יצאתי לעצמאות.
- מה הדבר האהוב עלי ביותר בעבודה
להתאים את שלד המבנה ללקוח ולאדריכל - להתאים את סיפור המבנה הכולל לפי תכנית האדריכל ודרך האתגרים אל התוצאה המקסימאלית - שלב זה הוא שלב הסכימות - "בניית המהנדס".
חשוב לי לציין שאני עובד ברויט* ובאמצעות BIM וכך אני מתמקד מאוד מהר באג'נדה התכנונית ויודע להתאים את עצמי.
- הפרויקט שהכי נהניתי לעבוד עליו
מדרגות ב-WE WORK, הרצליה- פרויקט שהצריך פירוק של מפתח שלם לגובה 3 קומות וקונסטרוקציית פלדה מורכבת.
- טעות מפתיעה שנתקלתי בה מצד הלקוח, והאם יש דרך למנוע או לפתור אותה
נתקלתי בסיטואציות של לקוחות, ללא הבנה וידע, שביקשו לשנות מבנה ללא מעורבות של אדריכל, ללא פיקוח- העיקר שיצא זול. אני ממליץ להמתין לרגע הנכון ולהביא את מיטב היועצים, על מנת לקבל תוצאה מקסימלית - חבל לחיות באילתור.
- הטיפי שלי
חשוב להתעניין ולשאול שאלות- אל תפחדו לשאול ו"לחפור" לכל יועץ, בכל שלב.
יועץ טוב חייב להיות בטוח בעצמו, רצוי שיהיה עינייני וישתף את הלקוח בשיקוליו.
- הטיפ שהייתי רוצה לתת למי שבונה בית וצריך שירותים של קונסטרוקטור כמוני
תמיד לקחת כמה הצעות מחיר ולבחור לפי דעה וכיס יחדיו.
- הייתי רוצה להוסיף ש...
אני עובד ברויט*- רק ברויט- ומאמין בחדשנות.חדשנות מניבה יצירתיות שמניבה חדשנות.
- הדרך הטובה ביותר ליצור איתי קשר
אני עובד בכל הארץ.
ניתן ואף רצוי ליצור איתי קשר במייל | Dori.eng@gmail.com
בטלפון ובווטסאפ | 052-8-310-688
פייסבוק | דורי הנדסה
זה היה דורי.
*רויט – הסבר קצר למי שתוהה (וגם למי שסתם רוצה לדעת) – מדובר בתוכנה פרמטרית לתכנון אדריכלי והנדסי – כזו שברגע ששירטטתי בה קיר – הוא קיים בה גם בתלת מימד ואפשר לראות אותו כמו במציאות. זו תוכנה מהדור החדש שעוזרת לבעלי המקצוע וללקוחות לתקשר טוב יותר, להבין טוב יותר השלכות של שינויים ועדכונים.
ביחסים שבין האדריכלית למהנדס – זה ממש קסם – במקום לעבור בעבודת נמלים זו על תוכניותיו של זה כדי לראות שאין התנגשויות (כבר קרה, לא לי, שלאחר יציקת העמודים הסתבר שעמוד מסוים עובר בתמימותו בדיוק דרך חלון חשוב בבית. לאחר היציקה פתרון של מצב כזה הוא מסובך ויקר) ושכל הצדדים מרוצים – פשוט מלבישים את התלת מימד של המהנדס על זה של האדריכלית ומסובבים את המודל לכל הכיוונים.
לא כל מהנדס עובד ברויט (ולמען האמת גם לא כל אדריכל) אבל כשכן – זה נהדר, מדויק, חוסך הרבה זמן ולעיתים גם כסף.
והטיפ שלי בהקשר למהנדסי בניין –
גם אם אתם עושים שיפוץ "קטנטן" וצריכים להרוס "רק" חתיכת קיר – אל תסמכו לא על הקבלן ולא על האדריכל – בקשו שמהנדס יבוא ויאשר (בכתב) שניתן לבצע את מה שאתם רוצים בו. העלות של בדיקה כזו מסתכמת בכמה אלפי שקלים בודדים, והשקט הנפשי שלכם ושל כל המעורבים שווה את זה. שלא יהיה על ראשכם מצב בו המערכת ההנדסית של הבניין מתערערת. לא מומלץ!
גם אני כמובן עובדת ברויט ומציעה ללקוחותי את החוויה ואת היכולת לראות את בית חלומותיהם נולד על המסך ומעוצב מול עיניהם לתוצר שהם מחפשים.
רוצים עוד טיפי? מוזמנים לפוסט בו התארחה קרן אורן מבריאת הבתים. ממש כאן
עוד על תפקידה של האדריכלית בתהליך התכנון והבנייה אפשר לקרוא בפוסט שגם מרי פופינס לקחה בו חלק, הנה, פה
Comments